Anna Jyväskylän liikuttaa!

Jyväskylä on the Move.

Jyväskylä on vireä monipuolisen liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 5 000 tapahtumaa. Arkkitehti Alvar Aallon pääkaupungissa tarjotaan vieraille luontoelämyksiä keskellä kaupunkia, ajatuksia herättävää kulttuuria ja virkistävää liikettä, joka jättää jäljen - jokaiseen omanlaisensa.

Jyväskylässä asuu 140 000 tyytyväistä asukasta ja vuosittain väkiluku kasvaa lähes 1 500 uudella jyväskyläläisellä. Tänne halutaan tulla asumaan, viihtymään, opiskelemaan ja liikkumaan. Muuttohalukkuudessa olemme Suomen toiseksi halutuin kaupunki.

Opiskelijoita meillä riittää, sillä joka kolmas vastaantuleva on opiskelija tai koululainen. Heidän ansiostaan kaupunki pysyy vireänä ja nuorekkaana. Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun monipuolinen koulutustarjonta puolestaan takaavat, että osaavaa työvoimaa löytyy nyt ja jatkossa. Laadukasta lukio- ja ammattikoulutusta tarjoaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä.

Jyväskyläläisille liikunta ja luonto ovat tärkeitä. Aivan kaupungin keskustasta alkavat kauniit järvenrantareitit suorastaan kutsuvat pyöräilemään, lenkkeilemään ja nauttimaan puhtaasta ilmasta. Uusien lähiliikuntapaikkojen rakentamisessa otetaan huomioon niin lasten, aikuisten kuin vanhustenkin tarpeet. Meillä ei myöskään pelätä haasteita, olipa sitten kyse Suomen suurimman ulkokuntosalin rakentamisesta Rantaraitille tai Pohjoismaiden monipuolisimman sisäliikuntakeskuksen rakentamisesta Hippokselle. Uudenaikaiset tilat yhdistyvät ylivoimaiseen liikunnan ja huippu-urheilun osaamiseen ja luovat erinomaiset edellytykset myös liiketoiminnan kasvulle. Hankkeen myötä Jyväskylä ottaa entistä vahvemmin paikkansa maan johtavana liikuntakaupunkina.

Jyväskylän talous kasvaa selvästi muuta Suomea nopeammin. Liikevaihdon ja työllisyyden kasvua on jokaisella toimialalla. Osaajille löytyy työtä ja mahdollisuuksia.
Jump right in!

Tutustu Jyväskylään!

Kuva: Jyväskylän kaupunki - Suomen Ilmakuva Oy

Kuva: Jyväskylän kaupunki - Suomen Ilmakuva Oy


 

Täyttä urheilijan elämää Jyväskylän Urheiluakatemiassa!

Jyväskylän Urheiluakatemia (JUA) on urheilijan polun tukiverkosto kilpa- ja huippu-urheilu-uralle tähtääville nuorille. Tavoitteena on, että lahjakkaalla urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana sekä opiskella joustavasti valmentautumisen ohella.

Jyväskylän Urheiluakatemiaan voivat hakeutua kilpa- ja huippu-urheilijan uralle tähtäävät urheilijat, yläkouluikäisestä ylöspäin. JUA:n urheilullisena kriteerinä yksilölajeissa on sijoittuminen oman ikäluokan SM-kisoissa 12 parhaan joukkoon tai vuositilastossa noin 16 parhaan joukkoon. Joukkuelajeissa seurat ja valmentajat määrittelevät Urheiluakatemiaan valittavat urheilijat ja valmennusryhmät.

Akatemiaurheilijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelun ja urheilun yhdistävä opintosuunnitelma, joka tehdään yhdessä opintojen ohjaajan ja valmentajan kanssa. Suunnitelmaa seurataan ja päivitetään vuosittain järjestettävissä Jyväskylän Urheiluakatemian (JUA) seurantapalavereissa.

Lue lisää Jyväskylän Urheiluakatemiasta

Kuva: Visit Jyväskylä - Tero Takalo-Eskola

Kuva: Visit Jyväskylä - Tero Takalo-Eskola